2008. december

2008.december

Beköszöntő: Nem adjuk fel! Apátiában az ország, apátiában a város és iskola. Beletörődve állapotunkba várjuk sorsunk beteljesülését? Nem jó hozzáállás! Valami olyasmiről beszél Jézus, hogy csak az kap jutalmat nem is akármilyet, aki talentumát nem csupán megőrzi, de kamatoztatja is. Hát hajrá, néhányan, akik még hiszünk abban, hogy a kis alkotó közösségeknek igen is van jövőjük, újból beindítjuk az egy éve szünetelő Hírbarátot. Ez a szám még csak életjel, az írások és a technika is ígérem fog javulni, főleg ha Te is segí-tesz kedves olvasónk. Kamatoztasd talentumaidat velünk, és még jól is fogod magad érezni meglásd. Azért sem adjuk fel, Te se tedd!

Vezér

„Legyen meg a Te akaratod!”

Karácsonykor Krisztus születése napján, ebben a bizonytalannak tűnő világban legyen ajándék számunkra a Boldogságos Szűzanya sziklaszilárd bizonyossága döntésében, ami meghozta nekünk a reményt, életünk értelmét.

Arckép

Egy kis sport, egy kis zene

Riportot készítettünk Kamp Alfréd tanár úrral, melyben beszél a zene és a sport szerepéről életünkben, diákéveiről, tanári “hitvallásáról” és még sok érdekes témáról.

Sportbarát

A meccseket látni kell

Ezt mind tudjuk, de azért olvasni is érdemes róluk, hogy aki ott volt, felidézhesse, aki lemaradt, bepótolhassa az eseményeket. A suli tornaterme ebben a félévben sem szűkölködött látnivalóban.

Iskola

A Mikulás hét bőre

Az idei Mikulás ki mit tud sem szűkölködött remek produkciókban. A szervezésről és az előadásokról itt olvashatjátok a beszámolót rengeteg képpel fűszerezve.

Kultúra

Nálunk is bealkonyodott

Végre hozzánk is elérkezett a film, amiért egész Amerika rajong. Nem vártam túl sokat tőle, de végül okozott meglepetést. Tetszett. És újra megnézném

Naptár

Karácsony Hava

Az év utolsó hónapjának szinte minden napjáról megtudhatjátok miről nevezetes.

Jegyzet

Karácsonyi szokások és hagyományok

A jóferences diák ismérvei

Előítéletesen

“Kapni jó, de adni még jobb”

Az új generáció

Hírbarát – Ferences Gimnázium 2008.

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .