2009. február

2008.február

Vezér

A „Ferbál őrület” régi elnevezése ez a Ferbál előtti időszaknak, mert ilyenkor valóban mindenki megörül. A diák, mert úgy érzi a tanár nem ad elég lehetőséget a báli készületre, a tanár, aki nem érti, miért ép az ő óráját kérik el a próbákra, hiszen tanított tantárgya a legfontosabb, a szerencsétlen végzős osztályfőnök, aki nem elég, hogy izgul milyen lesz az idei bál, még neki kell a háborgó indulatokat is kezelni tanítok és tanítottak között. Barátnők kapnak hajba, hogy a táncokhoz milyen ruha illik. Barátok vesznek össze, hogy milyen zene lenne a legjobb az eseményhez. Vita tárgya a táncok mennyisége, a büfében árulandó étel és ital, hogy ki jöhet be a kapun és ki van kitiltva. Minden forr, mintha mindenki egyszerre őrülne meg. Talán csak Ilike a portán, aki mindvégig nyugodt tud maradni, állja a rohamokat kulcsokért és egyéb portán elhelyezett kellékekért (amikor ezt írtam hittem, hogy idén is így lesz, erre megbetegedett). „Őrült világ, de van benne rendszer”, ezt sugalmazza az idei színdarab is, Dürrenmatt: A Fizikusok. Igen, mert minden „Ferbál őrület” mögött ott a szándék, hogy sikerülnie kell, hogy megmutatjuk vagyunk valakik és tudunk úgy, mint mások, talán többet is, talán jobbat is. A lázas készülődés és izgalom minden évben meghozza gyümölcsét. Még nem volt olyan Ferbál, ami ne tetszett volna a meghívott szülőknek és családtagoknak, barátoknak, ismerősöknek. A Ferbál másnapján mindenki megnyugszik és boldog. Vége a „Ferbál őrületnek”, sikerült. Sőt összekovácsolódtunk az utolsó erőpróbáig, ami még hátravan, diák, osztályfőnök, szaktanár egyaránt. Megint igazolódott a régi gondolat, „bajban megismerszik az ember”, forr össze a közösség. Fogadjátok szeretettel őrületesen jó írásainkat! P. Andor Károly OFM

Ferbál 2009

Az idei Ferbálról mindent megtudhattok a Hírbarát jóvoltából. Interjút készítettünk a Fizikusok fõszereplõjével Popp Zolival, elolvashatjátok a végzõsök élményeit a bálról, valamint a lebonyolításban oroszlánrészt vállaló osztályok munkájáról is beszámolunk. Ha mindez még nem volna elég, akkor tekintsétek meg a Ferbál elõtt, alatt és után készült fotók garmadáját!

Arckép » Interjú a főszereplővel

Jegyzet » “Csendélet” a szinfalak mögött

Iskola » Ferbál egy végzõs szemével

Fotó » A “Ferbál õrület” képei

Osztályhír

Papa, ez a víz igazi?!

Máté testvér az olaszországi Velencébe szervezett kirándulást az osztályának. A város gyönyörű: mediterrán házak, lagúnák, macskaköves sikátorok. Hét ágra sütött ránk a Nap, már most februárban ki lehetett ülni a kávézók teraszára!

Kirándulás

Sítábor Semmeringen

A félév végeztével két busszal, két évfolyammal vágtunk neki a hegyek meghódításának, hogy síeléssel töltsük a jól megérdemelt félév végi szünetet. A sítúráról szubjektív élménybeszemolót olvashattok és szép havas képeket nézhettek!

Sportbarát

Energiafarsang

Egy hónapig tartottak a Ferences Kupa korosztályos kosárlabda meccsei, ahol több korcsoportban szép eredményeket értünk el.

Kultúra

Levelek Ferenc koszorújából

Esze Tamás a januári szalagavatón olvasta fel saját verseit, melyek ismert versek átköltött, iskolánkra “aktualizált” változatai.

Kultúra

Csak a szemnek láthatatlan

Közélet

Újságíró lett

© HÍRBARÁT – a Ferences Gimnázium diáklapja – 2009.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.