2009. november-december

Hírbarát 2009-07

Vezér » After School Program

Eljött az az időszak, amikor már a korai különóráinkról is sötétben megyünk haza. Messze jár már a vénasszonyok nyara, az esti sétákkal és szabadtéri programokkal. Most jön az, hogy otthon bezárkózunk a meleg szobába, és egy bögre forró ital mellett filmezünk vagy olvasunk valamit – netán pont a Hírbarátot. De a közösségi programokkal most sem hagyunk fel, sőt! Épp itt az ideje, hogy a sarkon ólálkodó téli kedvtelenségnek még a hírét is eltöröljük, és összegyűljünk egy tető alatt a legjobb programok keretében. A vezércikk címét a Hírbarát következő számában bemutatásra kerülő After School Program együttestől kölcsönöztük, melynek a 11b-s Buday Bence énekes-gitárosa.

És mi sem lehetett volna méltóbb megnyitója ennek az időszaknak, mint az első Suli-buli, ami november 6-án került megrendezésre. Egy nem kifejezetten felkészült, de annál lelkesebb épp csak összeállt együttes, a School Band adta a ritmust a táncos lábaknak, a nyugodt környezetet pedig a 11.b osztály teaháza biztosította a megpihenni vágyóknak. Minden visszajelzés arra mutat, hogy jó volt a hangulat a tornateremben, amikor összegyűlt közösségünk apraja-nagyja egy kis pénteki tananyag-feledtető mókázásra. Ha ez tetszett nektek, akkor a következőtől csak még sokkal jobbat várhattok, mert idéntől a tradicionális ferences-programok mellett a suli-buli is rendszeressé válik! És bár a télies időszak eljövetelével mindenhol bővül a programok listája, ezek a délutánok/esték is kihagyhatatlan szórakozást nyújtanak a nebulóknak. Annál pedig nincs nagyobb poén, hogy néha még a tanáraiddal is bulizz egyet, halld, ahogy Jocó karaoke-zik vagy ahogy Kamp Alfréd tépi a húrokat. Egészen úgy tűnik, hogy az egyre több délutáni foglalkozással és programmal (sajnos a sportpálya télen nem üzemel), klubszobával, és bulikkal, egy sokkal jobb hangulatú, és még a könyvek közti mókuskereket is megkönnyítő új arccal mutatkozik be a Ferences. Itt mindenki megmutathatja, mit tud, tanulhatja, amit még nem tud (nem csak a fizikát…), és ha ideje engedi, az egész napos ülés után felpezsdülhet a haverokkal, és kikapcsolódhat egy kicsit.

Nagy Annamária főszerkesztő-helyettes

P. Andor Károly OFM főszerkesztő karácsonyi üzenetét a “Megjártam a földi mennyországot…” című cikkben olvashatjátok!

Iskola » Mikulás Ki Mit Tud 2009

Mivel a vezércikk az iskola utáni programok jótékony hatásairól szól, ezért idei utolsó számunk egyik fő témája a hagyományos ferences Mikulás Ki Mit Tud, mely talán az egyik legszórakoztatóbb program a suliban. Az erről szóló beszámolót sok fényképpel itt olvashatjátok!

A borok barátja » Megjártam a földi mennyországot…

Károly atya továbbképezte magát a borászat területén és közben megjárta a földi mennyországot. A cikkben főszerkesztőnk karácsonyi üzenetén kívül a kiváló tokaji borászról Szepsy Istvánról és borairól olvashattok érdekes történeteket.

Arckép » Magas szőke férfi felemás…

A tavaly újraindult Hírbarát egy éves születésnapján Pintér Ádám főszerkesztő-helyettessel beszélgettünk az életéről, a MEP-ről és természetesen újságunkról is.

Jegyzet » Hol van a Jézuska?

Egy kedves kis karácsonyi történettel ajándékozzuk meg olvasóinkat advent alkalmából. Jeannie S. Williams történetét Bonifert Rita dolgozta át a Hírbarát részére.

Közélet » Jószomszédi iszony

A MEP-re készülő csapat novemberben részt vett egy Kultúr Kocsma beszélgetésen, hogy jobban megismerje a magyar-szlovák kapcsolatokat alakító tényezőket, mítoszokat.

Iskola » Nehéz idők jönnek

Az Országgyűlés elfogadta a jövő évi költségvetést, ami az egyházi iskolákat, így Ferences Gimnáziumot különösen sújtja. Mi várható jövőre?

Taki 2009-01

Játék » Tanár Úr kérem…

Ezentúl minden hónapban egy-egy karikatúrát fogtok találni a Hírbarát új Tanár Úr kérem… rovatában az egyik ferences tanárról. A ti feladatotok mindössze annyi, hogy találjátok ki kit ábrázol a karikatúra és a rovat Szólj hozzá részbe alul írjátok le a legviccesebb aranyköpéseit. A legjobb aranyköpést beküldőt érékes nyereménnyel fogjuk jutalmazni a következő szám megjelenésekor!

Kultúra »

A Walt Disney visszatér!

Hangzó Helikon

Mindszenty emlékkiállítás

Jegyzet »

A leomlott fal árnyékában

Ciki vagy cuki

Öregbarát » Hein tanár úr

Közélet » Magyarország 2025 – Pálinkás József előadása

Kirándulás » Három nap az ismeretlen ismerősökkel

Iskola » Pax et bonum – Béke és áldás videó

© HÍRBARÁT – a Ferences Gimnázium diáklapja – 2009.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.