Az új generáció

Jövőre újból divatba jön a folklór, s már túl vagyunk a ’60 – as évek divatján is, de gondolhatnánk arra, hogy a régi gondolkozásmódot is becsempésszük a mindennapokba.

Úgy gondolom, hogy elfelejtettünk hálát adni. Nem tudjuk értékelni már, ha kapunk egy tizedik mobilt, mert annyit kaptunk már, sem a Karácsonyi ajándékokat, hiszen minden évben van Karácsony. Azt meg eleve nem vesszük észre, hogy mások mennyi mindent tesznek meg értünk. Hogy a rendezvényeket nekünk szervezik, hogy az ajándékokat a mi nevünkben is megcsinálta valaki, akinek volt hozzá elég ideje, hogy a tanárok tanítanak minket, és bevállalják, hogy két másik helyen kell még dolgozniuk, hogy eltarthassák a családjukat. Hogy az MP3 amiért, annyit nyavalyogtunk semmit sem ér már, mióta kijött az MP4 is. Egyre több mindent kapunk, és egyre természetesebb lesz, hogy még többet is követeljünk.

Kérdéses, mi lesz ezzel a generációval, ha beköszönt úgy Isten igazából a gazdasági világválság. Értékelni tudjuk majd, hogy egyáltalán van pénz fűteni? Rájövünk, hogy a rosszabb minőségű narancslé is finom? Hogy mennyit ért a munka, amiből kirúgtak a leépítések miatt? Hogy mennyit ér a tanulás, mikor nincs idő rá, mert a testvérünkre kell vigyáznunk, míg a szüleink dolgoznak? Hogy a jövő a mi kezünkben van, és ha kiutazunk külföldre semmi sem fog itthon változni? És mindez érdekel egyáltalán?

 Egyszer az életben mindenki rájön, hogy mi a fontos neki, és miben akar hinni, csak közben ne felejtsünk el másokat sem, akik azt, hogy idáig eljussunk lehetővé tették.

 Pál Bianka

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.