2009. január

2008.január

Vezér

Erőss Zsolt, Klein Dávid, Mécs László a ma is hegyet mászó büszkeségei a nemzetnek. Sport és életmódmagazinok kedvelt riportalanyai ők. Gyermekkori álmaikat váltják, valóra midőn felérnek egy-egy 7000 méter feletti csúcsra és mi irigyeljük őket, pedig számtalanszor élnek meg kudarcot is, ahhoz, hogy végre felérjenek a csúcsra. A sikertelen kísérletek, a szenvedéssel teli utak persze nem témái a médiának, pedig a két dolog összetartozik. Nincs siker kudarc nélkül, nincs öröm szenvedés nélkül, ahogy hegy sincs völgy nélkül. Azt mondják a hozzáértők, pokolra kell néha szállnunk, hogy értékelni tudjuk a mennyországot itt a földön.

Milán atyát rég ismerem, mint a túrázás és a hegymászás szerelmesét. Régi álma egy 7000-es meghódítása. Erre a Pamír béli Lenin-csúcsot nézte ki magának, ahogy mondja technikailag talán könnyebb a mászás oda, mint a többire. Könnyebb, persze ez erősen relatív dolog. Nekem, nekünk földi halandóknak egy alpi 1000-es is nehéznek tűnhet, ám a hallhatatlanságért kockáztatni kell. Irigylem egy kicsit bátorságáért, de példa is számomra. Az ember igen is valósítsa meg álmait, akkor lesz igazán boldog, és hogy ezért rizikót vállal, ráadásul szenved is, tudomásul kell venni, de talán jól is van ez, így tudjuk csak igazán értékelni elért eredményeinket.A Hírbarát megszerezte Milán atya úti beszámolóját, fogadjátok ezt is és természetesen a többi írásunkat is szeretettel: P. Andor Károly OFM

Kirándulás

Milán atya küzdelme Leninnel

2008.január

Milán atya 2008 nyarán a belső-ázsiai Kirgizisztánban járt, hogy meghódítsa a 7134 méteres Lenin csúcsot a Pamír hegységben. Erről a kalandosra sikerült, nagy kihívást jelentő “nyaralásról” írt beszámolót iskolánk igazgatója. Az útinapló végén sok gyönyörű fotót is találhattok a világ e távoli, de annál gyönyörűbb tájáról.

Iskola

Fagyos hangulatban

Az általános vélekedés szerint az iskolában nincs fűtés. A Hírbarát most kiderítette, hogy mi is az igazság. Hiába tettünk meg mindent a globális felmelegedésért, de hideg még mindig van. Jócó látott el minket jótanácsokkal.

Közélet

MEP-re készülünk

Iskolánk idén immár hetedik alkalommal fogja magát képviseltetni az Európai Parlament Modell nemzeti ülésén. A válogatásról és a felkészülésről olvashattok beszámolót és nézhettek képeket.

Arckép

Rövidke interjú Dám Károly tanár úrral

Sok pletyka kering tornatanárunk monoklijáról, végre megtudhatjátok mi az igazság. Ezen kívül beszélgettünk vele a sportról, a tanári hivatásról és az osztályfőnökségről is.

Iskola

Galaxis útikalauz tanhéveseknek

Faktok vagy kasztok? Fontos kérdés, hogy amit eldöntünk 10-ben, az megpecsételi a további tanulmányaink menetét is? Ilyen esetben biztosan ki lehet mondani, hogy döntésünk jó illetve rossz választás volt?

Lifestyle

Szentendrei kávézómustra

Kultúra

Négy Karácsony

Jegyzet

A 120 éves francia “hölgy”

Közélet

Monetáris krízis kiárusításban

© HÍRBARÁT – a Ferences Gimnázium diáklapja – 2009.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.