A meccseket látni kell

”A meccseket látni kell”. Ezt mind tudjuk, de azért olvasni is érdemes róluk, hogy aki ott volt, felidézhesse, aki lemaradt, bepótolhassa az eseményeket. A suli tornaterme ebben a félévben sem szűkölködött látnivalóban.

A novemberi klasszikus

kosarMint ahogy azt már sokan várták, idén is megrendezésre került a népszerű kosárlabda házibajnokság. Aki rendszeres látogatója volt a mérkőzéseknek, láthatta, hogy a megszokott rendezés ellenére egyre nagyobb tömegeket vonzott tornatermünk délutánonként. A kissé nehézkes nevezés után november 7-én játszották a nyitómérkőzést, és mivel idén eltérő módon januárig követhetjük nyomon a csapatok versengését, a végeredményt csak a következő számban közöljük.

Habár sajnos még mindig gyakran hallom, hogy több diák nem érez elég tehetséget magában csapata gyarapítására, novemberben több új taggal bővült a játékosok listája. Az újonnan érkezett gólyákat is dicséret illeti, mert a kosárlabda edzések rendszeres látogatásával első évükben egy szépen összeszokott, talpraesett csapattal álltak ki a pályára. A végzős fiúk új csapattal jelentkeztek utolsó évükben, eddig még nem látott arcokkal okozva meglepetést. Egyéni játékuk és stílusuk sokszor inkább focista elemeket mutat, de igyekezetük mindenképp elismerésre méltó.

Sérülésekben sajnos idén sem volt hiány, s noha tavaly kis híján pont én büszkélkedhettem egy tekintélyes agyrázkódással, idén inkább fiú társaink váltottak ki aggodalmat a közönségből. Az általánosnak nem mondható játékközi konfliktusok nemegyszer kételyt szültek a nézők szemében a sportág mivoltát illetően. Az incidens okozója az esetek többségében nem mulasztott el bocsánatot kérni az érintettől, de a helyzetek így is helyet kaptak a szünetekben zajló témákban.

November 21-én esztergomi társainkat láttuk vendégül a Ferences gimnáziumból. Barátságos mérkőzésen sajnos vesztettünk mindkét korcsoportunkkal, de minden bizonnyal hamarosan újult erővel visszavághatunk, legkésőbb a Ferences kupán, ami a hírek szerint februárban kerül megrendezésre.

Zárásképpen január 8-án Tanár-diákmérkőzést várhatunk, ahol a tanári oldalon nem csak tornatanárok állnak be a kosarasok sorába, hogy bizonyítani próbáljanak a diákság kiemelkedő tehetségű csapata ellen. Érdeklődve várjuk az eredményt. Azt pedig biztosan állíthatom, hogy a látványt nem érdemes kihagyni a szurkolói oldalon.

Floppal az első helyért

magasugrasNovember 25-én, délután újból összegyűltek a versengeni vágyók a lassan tradícióvá váló magasugró versenyen. Aki szakított erre időt, minden tét nélkül összemérhette képességét a többiekkel saját korcsoportjában. A győzelem sokszor nagyon kis különbségeken múlott, de összességében mindenki kitett magáért. A legnagyobb magasságon a fiúknál 155cm-re, a lányoknál pedig 140cm-re került a léc. A helyezések a következőképpen alakultak:

VI. korcsoportos fiúk

V. korcsoportos fiúk

I. Steinbach Ágoston 12.b

155cm

I. Zsember Zoltán 9.c

153cm

II. Bakay Domonkos 12.c

147cm

II. Metzner Miklós 9.a

135cm

III. Kegyes Kristóf 12.c

145cm

III. Sadeczky Jakab 9.c

125cm

IV. Huszár György 12.c

135cm

VI. korcsoportos fiúk

I. Rajna Keve 8.b

150cm

II. Bene Bálint 7.b

135cm (kevesebb kísérlettel mint Laposán)

III. Laposán Dávid 7.a

135cm

V. korcsoportos lányok

IV. korcsoportos lányok

I. Nagy Annamária 10.a

140cm

I. Kükedi Anna 7.b

125cm

II. Träger Anikó 10.b

125cm

II. Schifferer Borbála 7.a

115cm

III. Gazda Fanni 10.a

115cm

III. Józsa Margit 7.b

105cm

Remélem ezek az összejövetelek elnyerték a résztvevők tetszését, és a továbbiakban sem szalasszák el, hogy jó hangulatot teremtsenek a versenyeken. Hiszen az idei bajnokságok és találkozók java még hátra van!

Nagy Annamária

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.