A ferencesből a világ legjobb egyetemeire

cambridge
Cambridge

2005-ben érettségiztem a szentendrei Ferences Gimnáziumban. Már a gimnáziumi éveim elején a fejembe vettem a jogi pályát, így az ott töltött évek alatt főleg a társadalomtudományi vonalra vezető tárgyakat kedveltem. Földrajzból, történelemből többször is eredményesen voltam versenyezni (matematikából, biológiából mérsékeltebb sikerrel), a 2004-es uniós csatlakozás köré szerveződő “versenyszériát” (többek közt a mai napig működő MEP-et) osztálytársaimmal Károly atya irányítása mellett sikeresen jártuk végig.

Az érettségit követően az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán folytattam tanulmányaimat. Jogász szakon 2011-ben summa cum laude diplomával évfolyamelsőként végeztem.

oxford
Oxford

A nemzetközi jog iránti, talán már a gimnáziumi versenyek óta meghatározó érdeklődésem vezetett az Oxfordi Egyetemre, ahol rövid, közigazgatási kitérőt követően 2011-ben ösztöndíjjal megkezdtem egy éves posztgraduális tanulmányaimat. Ezt követően gyakornok voltam az Európai Bizottságnál, majd egy neves párizsi ügyvédi iroda nemzetközi befektetésvédelmi csoportjában töltöttem fél évet.

2013-ban a Cambridge-i Egyetemen ösztöndíjas doktoranduszként kezdtem meg nemzetközi jogi PhD kutatásomat, melynek jelenleg végéhez közeledem (a disszertációmat idén ősszel tervezem benyújtani). Vendégkutató doktoranduszként 2016. tavaszán a Cambridge-i Egyetem és a Harvard jogi kara közötti együttműködés keretében nyílt lehetőségem négy hónapot a Harvardon töltenem, ahol nemzetközi konfliktusokat követő kárigények rendezését kutatom. Disszertációm befejezését követően vissza szeretnék térni az ügyvédi pályára a nemzetközi befektetésvédelmi jog területén, fél lábbal lehetőség szerint az akadémiai világ közelében maradva.

Pusztai Dávid

harvard_edited
Harvard

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.