Pap Geri rövid híradása egyenesen a berlini MEP-ről

A tavalyi miskolci MEP nemzeti ülésen Nyvelt Anna és Pap Gergely nyert nemzetközi kiküldetést a berlini nemzetközi MEP-re, ahol angol nyelven kell képviselniük hazánkat. Mikor hazaérnek lesz részletesebb beszámoló is, most csak egy rövid üzenet keretében olvashatjuk Geri gondolatait:

Most már harmadik napja Európa egyik legmeghatározóbb országában képviselni hazánkat igencsak összetett élmény. Elsősorban hihetetlen elmeny egy olyan országban reszt venni, egy olyan versenyben, ami meghatározza hazánk sorsának alakulását. Másrészt európai társaink véleménye meglehetősen elkeserítő: a megnyitó ünnepségen Magyarország sajnálatos és nevetséges módon negatív példaként szerepelt, ki nem találjuk mely témához kapcsolódva: korlátok, kerítések, falak…

Az általam itt (és a bizottságban) tapasztalt liberális világnézetben ez a magatartás nem tolerálható, illetve az a kettős mérce sem amellyel Magyarországot mérik (kifejezetten a sajtóban). Jómagam az emberi szabadságjogok bizottságában veszek reszt, ahol a mar józan eszen túlmenően, szinte irreális döntések születtek, sajnálatos módon egyetlen ellenszavazattal: Magyarországéval. Mindenesetre ezen kellemetlen tapasztalatokat orvosolni kellene, melynél Németországban a jó házi sörnél nem igazan lehet jobb módszert találni. Száz szónak is egy a vége: betekinteni az EU-ba, és látni a jövő generációját árnyalt, kettős elmeny.

Egy kissé elkeseredett, de büszke magyar delegált: Pap Gergely

Fotók a berlini nemzetközi MEP-ről

Hajrá Magyarország, ügyesek legyetek Berlinben!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.