Újra Hírbarát?

Sziasztok!

Az utóbbi időben észre lehetett venni, hogy mozgolódunk. Új videó és borítókép feltöltve, illetve a Sulirádió is elindult. Ez azért van, mert hosszas küzdelmek árán most lehetőségünk van arra, hogy felélesszük a régen igen aktív és közkedvelt diáklapot, a Hírbarátot. Az elején fontosnak tarjuk, hogy megemlítsük azok nevét, akik igen sokat segítettek ezen projekt létrejöttében.

  • Károly Atya és Pintér Ádám, akik sok idő elteltével is tartották az életet a Hírbarátban. Mivel tapasztalatuk igen nagy a médiával  kapcsolatban hatalmas segítség jelenlétük.
  • Timóteus atya, aki lehetővé tette nekünk, hogy megszólaltassuk az iskolában a Sulirádiót
  • Homokay Gergely, akinek a Sulirádió technikai részét köszönhetjük

Mielőtt még nagyon belevágnák a Hírbarát leírásába és világmegváltó céljaink ecsetelésébe, szeretnénk bemutatkozni. A szerkesztőség jelenleg négy tagból áll – ahogy azt a plakáton látni lehetett. Homokay Márton afféle alapító tag, ő a technikai gurunk. Második tagja kis csapatunknak Vigh Attila, aki fotósunk és szerkesztőnk. Egyszerre csatlakozott a csapathoz Rohonyi Barnabás, aki óriási szellemi tőkét és hatalmas lelkesedést szolgáltatva szerkeszti a Sulirádió és a Hírbarát műsorát; illetve Torma Máté, aki főleg a internetes designnal foglalkozik és társszerkesztő. Ezek mellett köztünk mindenki tulajdonképpen egy univerzális gépezet; ha esetleg úgy adódna a dolog átvállaljuk egy másik tag feladatait is.

De mi is az a Hírbarát?


A Hírbarát nevezetű diáklap 2001-ben jelent meg először, akkor még nyomtatott formában. Később 2006-tól 2014-ig kisebb-nagyobb kihagyásokkal online volt elérhető. Mostantól szeretnénk állandó, aktuális tartalmakkal jelentkezni – szintén internetes formában.
Vannak már különböző műsortervek, amiket a hét/hónap egy megszokott időpontjában osztanánk meg. Szeretnénk bevonni az iskolát a szerkesztőségbe. Lesznek interjúk, különböző beszélgetések, riportok. Tudósítások eseményekről és még lehetne sorolni. A fő cél egy iskolai közösségi élet kiépítése.

Tele vagyunk ötletekkel és reménnyel a jövőt illetően.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.