Semmering, nekem utoljára….

Hát végül ez a nap is eljött… Sícuccokkal felkészülve türelmetlenül várjuk buszunkat a Batthyány téri megállóban. Hatalmas készülődés, útlevél, sapka, kesztyű, bukó stb. mind bent a buszban. Óriási cucc hegyek a busz hátuljában, ahogy azt már megszokhattuk 😀

Hosszas várakozás után végül ismét eljutottunk a Semmering-i síparadicsomba, ahol egy jelentős 4 napos sítáboron vehettek részt a jelentkezők. El kell mondjam, hogy talán életem legnagyobb élménye volt az egész tábor egybevéve, ugyanis hatalmas nevetések és új szlogenek voltak jellemzőek az idei sítáborra (úgy, mint az előzőekre is). Én fényképezőmmel felszerelkezve (már előre tudtam, hogy lesznek pillanataink amiket muszáj megörökíteni…) érkeztem meg első nap szombaton Semmeringre, ami azért szerencsés, mert pont el tudtam hozni a szervizből, ahol a !tavalyi! sítáborban elszenvedett károkat próbálták a gépből kipofozni 🙂 A károk alatt gondolok itt átgondolatlan farolásokra amelyek következtében nagy mennyiségű hó és víz került a fényképezőbe az én nem kis örömömre. De lényeg, hogy egyben van a gép is meg mi is úgyhogy induljunk a csúcsra !!!

El kell, hogy mondjam, hogy én Semmeringen még életemben nem láttam olyan gyönyörű időt, mint ami nekünk ebben az öt napban megadatott! Szikrázó napsütés és színtiszta kék ég négy napon keresztül. Ez maga a csoda! Bár tömeg idén is volt, de korántsem elviselhetetlen. Természetesen a hétfői és keddi napon kongott a pálya az ürességtől és kiválóan lehetett emiatt síelgetni. A hó ugyan hagyott kívánnivalót maga után, de azért teljesen síelhetők voltak a pályák, sehol fekete földfoltok. Mi végig egy hatos konformációban síeltünk ill. snowboardoztunk. A videóban láthatjátok a tagokat.

A szállás a szokásos tornatermi megoldás volt 🙂 Idén csatlakozott hozzánk Újvári Csaba csapata is, akik idén először tapasztalták meg milyen dolog harcolna a fekvőhelyek/matracok-ért este 11-kor. Reméljük jól érezték magukat így is ! Nem maradtak el az esti kosarazások és focimeccsek sem, de sokak szívfájdalmát felerősítette hogy idén nem volt Milán atya-féle méltán közkedvelt ébresztőének. Többször is lelkesen kértük, hogy legyen kedves és énekeljen reggel, de sajnos nem volt hajlandó eleget tenni kéréseinknek. Az este megkoronázása a mise volt, amin idén is lelkesen és jókedvűen vettünk részt. Illetve megtudhattuk miből van a misebor és hogy mi Timóteus atya csengőhangja, amikor egy óvatlan pillanatban ez misén prédikáció közben megszólalt!

Az idei sítábort átfogták a következő szlogenek:

-CÁPA, CÁPÁZÓ (személy), CÁPÁZÁS(cselekedet) – olyan étel és ital elfogyasztása, amely az adott ételt vagy italt megvásárló személy számára már értéktelen és nem elfogyasztható. Gyakorlatilag a hasznosítás szinonimája.

-DOKK, DOKKOLÓ (zenei műfaj), DOKKOLÁS – olyan zenei műfaj melynek alapvető tulajdonsága, hogy 1 vagy maximum 3 hamis vagy félhangból áll, amelyek keveréke hosszú távon elviselhetetlen, melyet általában egyszerű 120BPM-es dobgép kísér. pl.:( DJ BL3ND, Amsterdamn, Pope of Dope, Riverside, Pjanoo, lásd a video közepén stb.)

-RAJ, RAJSÁG, RAJULÁS – szinonímája a “pává”zásnak, ami a tavalyi szlogen volt.

Mindent összevetve ez az egész síelés mindennel együtt az elmúlt 6 év legjobbja volt és bár én utoljára voltam idén sose fogom ezeket elfelejteni!!!

És persze video is készült róla!!!

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.