Sportnap, egy szervező szemszögéből

Az idei sportnap Dömösön került megrendezésre. A mi megtisztelő feladatunk volt, hogy az állomásokon a feladatokat lebonyolítsuk, ami hosszas szervezés után sikeresen meg is történt.

A sportnapnak az idő nagyon kedvezett. Talán már vehetjük szokásosnak, hogy mindenki leégett arccal és vállal tér haza, az ez évi alkalmon sem volt másképp. Hazafelé a buszon számba is vettük leégett tagjainkat…

Az odajutás a hagyományos módokon történt. Biciklivel vagy gyalogosan. Az eltévedések és a fagyoskodások ellenére az iskola apraja-nagyja odaért és, ahogy hallottam nem volt olyan, aki nem élvezte ezt a mozgási lehetőséget…

Mi, mint szervezők reggel kilenckor találkoztunk Szentendrén a buszmegállóban, és onnan kiutaztunk a helyszínre. Elvileg az az állomás ahol voltam, nem igényelt túl sok előkészületet, de még is sok minden félével megtaláltak. Ezért aztán azon vettem észre magamat, hogy mindjárt 11 óra és nekem még lángos tésztás a kezem és nem tudom, hogy az állomásom hol is lesz valójában. Szerencsére mire elkezdődött, addigra minden megoldódott. A lángos tészta be volt dagasztva, és a többi állomás is a helyén volt.

Féltizenkettőkor elkezdődött az osztályok közötti versengés. Rajtunk kívül még két körön mérkőzhettek meg egymással az osztályok. Az agytornánál a lelkes résztvevők a műveltségüket,(olyanokban, mint pl.: kérdez-felelek, zenefelismerés, rejtvényfejtés) a sportnál a testi ügyességüket (labdajátékok, kötélhúzás, méta) mutathatták meg egymásnak.

Az állomásunkon a moldvai néptánc szépségeivel ismerkedhettek meg a hagyományőrző fiatalok. Ebben a körben ki lehetett próbálni még a lángos sütést, síp faragást, népese írást, lovaglást, íjászatot. Írhattak halakról verset és horgászhattak, és még a kézügyességüket is fejleszthették bőrkarkötők készítésével.

Eközben a kiválasztottak a mezőn megfőzték a babgulyást. Mire mindenki lekűzdötte a maga akadályait, addigra az ebéd is készen lett. Mint szervezők, mi ebben is különcködtünk és paprikás krumplit főztünk, és Jocótól kaptunk rá egy szép nagy ötöst…

Ebéd után napozásra, pihenésre vagy sportolásra nyílt lehetőség, amíg a zsűri össze nem számolta az eredményeket.

Díjak átadása (mignonok megevése) után hazaindultunk. Külön buszokkal természetesen, de még így is nehezen fértünk fel…

Remélem nektek is tetszett a sportnap, nem csak mi élveztük, hanem ti is. Köszönjük mindazoknak a tanároknak a segítségét, akik részt vettek ezen a szép szombati napon.

Vörös Emese

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.