Csak az ima menthet meg!

Sunrise_Apparition_Hill„Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük” (Mt 18,20)

Medjugorjei Ifjúsági zarándoklat élménye

Az idén nyáron engem is meghívott a Szűzanya az immár 20. alkalommal megrendezésre került világifjúsági találkozóra Medjugorjébe. Az ilyen fesztivál szépsége a világ minden részéről összegyűlt fiatalok találkozásában rejlik. A kb. 50 ezer zarándokot 64 nyelven üdvözölték a megnyitó szentmisén, mégis tudtuk, hogy szívünkben, lelkünkben egy nyelvet beszélünk. Énekelve, táncolva, tapsolva, nemzeti lobogónkat lengetve dicsőítettük az Urat. A találkozó előtt a programot megkapva nem tudtam elképzelni, hogy ennyi fiatalt hogyan köt le egy héten keresztül a mindennapi szentmise, napi két rózsafüzér, szentségimádás, tanítások, tanúságtételek, éjszakai keresztút, hajnali szentmise. Azonban mindegyik felejthetetlen élmény volt számomra és ezek itthon hiányoznak. Találkozhattunk csak mi „kiválasztott nép” magyarok és olaszok az egyik látnokkal, Marijával. 6 fiatal látnoknak 28 éve megjelenik a Szűzanya és titkokat (és feladatokat) bíz rájuk a világ jövőjével kapcsolatban.

A Szent Szűz szerint: a 20.század a sátán hatalma alatt van, éppen ezért kéri a Szűzanya, főleg tőlünk fiataloktól védjük meg magunkat imádsággal, böjtöléssel, (szentmisén való részvétellel, a biblia mindennapi olvasásával) de mindenekelőtt közösségi imával.

Mivel nagyon megérintett a találkozó hangulata, lelkileg feltöltődve, hitemben megerősödve tértem haza és Mária figyelmeztetése mellett már nem tudok érzéketlenül elmenni. Azt az áldást, amit kaptam, szeretném megosztani Veletek, olyan tervemen keresztül, hogy imacsoportot szervezek önkéntes diákokból. Megtanulnánk rózsafüzért imádkozni és ehhez imaszándékokat is gyűjtenénk. A rendszerességét az összegyűlt tagokkal egyeztetnénk (havonta-hetente? fél óra). Örülnék a gitárosok, énekesek közreműködésének is – hoztam Medjugorjei énekeket és kottákat.

Jelentkezni lehet:

Bonifert Rita 11.b teremben, vagy e-mailben (bonifertrita@vipmail.hu)

Egyéb Medjugorjével kapcsolatos kérdésekben is szívesen állok rendelkezésetekre.

Bonifert Rita

Egy hozzászólás

 1. Szerintem ez egy kicsit erős lett. 🙂 S az emberek riogatása a sátánnal,mely hatalmába kerítette a 20. századot,inkább propaganda mellyel hívőket lehet toborozni,azok félelmét kihasználva.

  Isten a világot különben is racionálisra teremtette, így telepaták, jósok ,6 darab fiatal látnok és varázslók szerintem nem férnek bele ebbe a világképbe.

  Egy ilyen negatív “kisugárzású” cikk pedig szerintem inkább elrettenti a XXI. század racionálisan gondolkodó emberét a hittől. Emiatt is írtam le negatív véleményemet.

  De ez csak egy vélemény.:)
  Hála Istennek túl vagyunk a XX. századon így elmúlt a borzasztó veszély. 😀

  ui.: Az imával,rózsafűzér tanítással és társaival már inkább egyetérek. Itt-ott kicsit erősen fogalmaztam,de remélem azért nem lett nagyon bántó a kommentem.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.