Nem a ruha…

Nem a ruha teszi az embert. Számtalanszor halott, elcsépelt mondás és én sohasem értettem vele egyet. Vagy legalábbis nem teljesen. Szerintem nagyon fontos a ruha és ezt bizony a tanáraink is elismerik (akármilyen hihehetetlen). Mert ha tényleg DSC_0311lényegtelen lenne, nem adódnának ebből konfliktusok, nem születne beírás rövidnadrág viselésből. (Amúgy a házirendnek erre vonatkozó pontját a diákok többsége szerint haladéktalanul törölni kéne. Még a BKV dolgozói is felvehetnek rövidnadrágot!!!)
A tanárok beleszólhatnak az öltözködésünkbe, amivel valamennyire egyetértek, hiszen meg kell tanítani hogyan kell felöltözni, ha iskolába, munkába esetleg színházba megyünk. (Tehát kizárólag sportoláshoz és egyéb szabadidős tevékenységhez vegyünk fel mackónadrágot vagy ha úgy jobban tetszik melegítőt.) Ehhez viszont példát kell mutatni, ami az esetek többségében egészen kifogástalan. De azért akad egy-egy öltözék, amit nem fed jótékony homály: a köpeny és bizony a zöld tábla háttere sem takar. Kérem, figyeljünk erre.
Aki úgy érzi – nemtől, kortól függetlenül – hogy elveszik a sokféle stílus útvesztőjében és ezáltal az igényességét elveszteni látszik, azoknak csak annyit tanácsolhatok, hogy a klasszikus, egyszerű öltözékkel nem lehet mellényúlni. Nem kell egyszerre 2-3 színnél többet felvenni, valamint az öv és a cipő színe mindig passzoljon. (Az elegancia netovábbja pedig az, ha a táska és a cipő színe ugyanaz.)
Szerencsésnek mondhatjuk magunkat a körülmények miatt és azért, hogy az iskola diákjai jórészt ápoltak és igényesek. Köszönet érte. Valóban figyeljünk a külsőnkre, mert ez kelti azt a bizonyos első benyomást. És az ápoltság meg az igényesség nem pénz kérdése. (Ajánlom a leárazásokat és a second hand üzleteket. Inkább járjunk többet utána, hogy megkapjuk jó pénzért a minőséget!)
Cikkem zárásaként pedig, hadd dicsérjem az idei ballagási ruhákat, ami azt jelzi, hogy jó ízlésünk van. A ballagóknak mindenképp. Az én személyes kedvencem a C osztály lányainak ruhája volt (szürke szoknya, fehér blúz és korallpiros boleró) a fent említett klasszikus és egyszerű vonalvezetés miatt. Az A-s és a B-s lányok is nagyon csinosak voltak. A fiúknak pedig csak annyit üzennék, hogy egy jó öltöny mindenkit lehengerlővé tesz.
Biczó Eszter

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.