Film a legjobb barátról

marleyAz emberek általában hangulatukhoz mérten választanak filmet. Amikor a mozi jegypénztárában álltam, egy tipikus péntek délutáni amerikai romantikus vígjátékra váltottam jegyet, legalábbis akkor ezt hittem és részben igazam is lett.

Pattogatott kukoricával felszerelkezve helyet foglaltam a Marley meg én című film vetítésén, igaz nem a jegyem szerinti helyen, mert ott már ültek… Ettől értettem meg, hogy nem csak Amerikában, de kis hazánkban is szükség van némelyeknek arra, hogy szó szerint szájba rágják nekik nemcsak az illemet, de a film mondanivalóját is.

Ez az egyébként könyvből készült adaptáció mondhatni, hogy általános témát boncolgat egy kicsit más szemszögből, ám nem egészen eredeti újításban. És mégis van benne valami magával ragadó. Nekünk talán kicsit sántít, hogy milyen tökéletes egy újságíró pár élete Amerikában, akik a mindennapi problémákat és akadályokat egészen ügyesen és könnyedén veszik Ezt persze betudhatjuk a talán kicsit túl pörgő eseménysornak.

Karrierépítés előtt áll John és Jenny Grogan, így hát úgy döntenek mielőtt gyereket vállalnának még kiélvezik a „szabadságot”, és a felelősségvállalás állítólagos könnyebb gyakorlataként örökbefogadnak egy kutyát. A Bob marley_meg_en_190579_1Marleyről elnevezett Marleyt (akit a filmben 22 különböző Labrador „játszik” el) azonban egy szelídíthetetlen, makacs, vad, mégis szeretnivaló ebnek ismerjük meg. És ez a fékezhetetlen jószág döbbenti rá Owen Wilson és Jennifer Aniston által alakított hőseinket arra, hogy találhatják meg az egyensúlyt a család és munka közt. Na meg arra, hogy ha kedvencük valóban „a világ legrosszabb kutyája”, akkor vajon hogy lehet az, hogy belőlük mégis a legjobbat hozza ki.

Bár a film vége kissé sokáig nyújtott és szirupos lett, azért megható, amitől szégyen, nem szégyen sokan hullattunk könnyet, de mentségünkre szóljon, hogy péntek délután volt és ha másnak nem is, nekem maradandó élmény lesz, na nem a sírás, hanem a film.

Herceg Zsuzsi

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.