Menj mélyebbre!

agy01– Akkor én most lemegyek alfába.

– De vigyázz, nehogy ott maradj, mert nem tudsz visszajönni!

Vagy még jobb: alfában megtalálod a rossz énedet, így „visszatérve” meg fogsz őrülni, vagy sorozatgyilkos válik belőled.

Ezek, és az ehhez hasonló kijelentések általában olyan emberektől származnak, akik valakinek az ismerősének az ismerősétől hallottak az agykontrollról, vagy a tanuláskontrollról. Szeretném tisztázni ezeket a homályos kérdéseket, ugyanis ezek a technikák lényegesen megkönnyíthetik az életünket.

A legfőbb félelem, amellyel társaim körében találkoztam, a meditáció és a hipnózis felcseréléséből adódott. Mielőtt szakszavakat használnék, nem árt tisztázni mi a különbség a kettő között. A meditáció során a kezedben van az irányítás, míg a hipnózis esetén Te magad adod át az irányítást másoknak. Ez csak és kizárólag a Te engedélyeddel történhet meg. Mindemellett a Tanuláskontroll és az Agykontroll csak a meditációt illetve a relaxációt alkalmazza, tehát a hipnózist nem.

A meditáció során először fizikailag, majd mentálisan is megnyugtatjuk magunkat. Ez testrészeink ellazítását, és egy számunkra megnyugtató és ideális környezet elképzelését tartalmazza. Ekkor megfogalmazzuk „pozitív állításainkat” (pl.: Megóvom magam a dohányzás káros hatásaitól. Vagy: Békében vagyok önmagammal.) melyek javunkat szolgálják, s melyek elérése céljaink is lehetnek.

A tanuláskontroll folyamán végigvehetjük 40 órában az alapvető hibákat mind diák, mind tanári szinten, és olyan témákat érintünk, mint a villám- és sebesolvasás, nyelvtanulás, memorizálás, koncentrációs gyakorlatok, jegyzetelés, érzékszervek és agyműködés, a mozgás, és táplálkozás szerepe, tanuló környezet kialakítása, agykontroll és relaxáció, önismeret, problémamegoldás.

stress_03A felsorolás után keresztény szempontból felmerülhet a kérdés, hogy milyen az Agykontroll hozzáállása Istenhez. Ellentétben itt is a tévhittel, sok olyan technika van, amelyeket külön mélyebb imádkozásra fejlesztettek ki, hogy a külső hatásokat kizárva, csakis Istenre tudjunk odafigyelni. Ugyanis az, hogy az agyunk egy olyan szerkezet, amellyel bármilyen probléma megoldására képesek vagyunk (emberi viszonylatban) talán egyeseknek kizárja az Istenhitet. Azonban ha arról az oldaláról nézzük a dolgokat, hogy az agyunkat is, ugyanúgy, mint mindent a világon Isten teremtett, elfogadható is lehet. Az Agykontroll tiszteletben tartja mindenkinek a személyes hitét, és nem ruházza fel agyunkat emberfeletti képességekkel.

Mindezeket tekintve csak ajánlani tudom, hiszen az ember, kipróbálásával semmit sem veszíthet, csak nyerhet.

www.agykontroll.hu

Pál Bianka

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.