Írország a legnagyobb király!

dsc_0048Reggel 8:20. Esze Tomi és Domi jókedvűen jönnek vissza a reggeliből és emlékeztetnek engem, aki éppen ébredezik, hogy 40 perc múlva kezdődik a plenáris és talán jó lenne ha már végre kimásznék az ágyból. Mondanom sem kell kb. lehetetlenség volt, hogy odaérjek időben, ugyanis nagyjából 20 percet vesz igénybe csak a Szegedi Akadémiai Bizottság székházához eljutni ahol a plenárisok zajlottak. Mint a szél, legott kipattantam az ágyból és rohantam tusolni. 5 perc alatt még a fogmosással is megvoltam (ezek nálam normális esetben 20 percet vesznek igénybe). Futás vissza a szobába. Mindenki már öltönyben indulásra készen áll. A folyosó végéről hallom Ádám tanár úr hangját: „2 perc múlva lent a kapu előtt gyülekező!” És ekkor jött a nap hőse, Csongor, aki felajánlotta, hogy kocsival bevisz. Felvettem az öltöny felsőmet, fényes lépőmet, kokárdát kitűztem a kis névjegytáblával együtt és már indulhattunk is. Ahogy a kiélezett helyzetekben lenni szokott, természetesen dugó volt a Belvárosi-hídon, de megcsináltuk és pontosan beérkeztünk.

A plenáris ülésenminden úgy ment ahogy eddig. Délelőtt 3 javaslatot vitattunk át kegyetlen tempóban az idő szűke miatt. A legemlékezetesebb Esze Tomi beszéde a Lisszaboni Szerződésről szóló határozati javaslat ellen, amit két perces vastaps követett. Ennek ellenére a javaslatot sajnos megszavazták… Utána kissé lestrapálva mindenki szívesen indult a Gödör étterembe ahol jó hangulatban, nevetgélve fogyasztottuk el a finom ebédet. Aki akart elment még desszertezni egy kellemes szegedi cukrászdába, de 14:30-tól folytatódott a plenáris, ahol már csak 2 határozati javaslat várt arra, hogy döntsünk a sorsáról. Ezek már gördülékenyebben mentek, mivel mindenki fáradt volt. Ennek végeztével egy „színdarab” is előadásra került sokak meglepetésére, a kedves elnökség és a bizottsági elnökök előadásában. Ez volt az úgynevezett Wunderbar (11. vagy gyök121) Bizottság, amely tulajdonképpen egy paródia volt a plenárison elhangzott aranyköpésekkel megfűszerezve. Ennek óriási sikere volt, mindenki teher nélkül, felszabadultan röhöghetett egy bő 20 percet. Ezzel véget értek a plenárisok és minden nemű megpróbáltatás a 2009-es MEP-en. Már csak a nap legizgalmasabb pontja volt hátra, az eredményhirdetés. Elindultunk tehát a Ságvári Gimnázium dísztermébe, ahol megrendezésre került az eredményhirdetéssel egybekötött záróünnepség, ami némi csúszással 19:15-kor kezdődött. Itt meghallgathattuk, hogy milyen színvonalas teljesítményt produkáltak a delegáltak, elhangzottak a köszönetek, átadásra kerültek a virágok, puszik és gratulációk a tanároknak a tanároktól a szervezésért, ahogy ez lenni szokott. Aztán elkezdték sorolni a továbbjutók neveit. Feszült figyelem és tapsvihar váltogatta egymást. Aki jól figyelt akkor annak feltűnhetett, hogy igen sokszor hangzott el, hogy Ferences Gimnázium, Írország, ugyanis a 11 delegáltunkból 7-en is továbbjutottak!!! Ez a mezőnyben egyedülálló és bombasikernek mondható!

Az eredmények kihirdetése után nem sokan maradtak a fogadáson, hanem inkább fényképezkedtek és készülődtek az egész héten várva várt záróbulira. A büszke és már-már eufórikus hangulatban lévő ír delegációnk még gyorsan visszament a kollégiumba és összepakolásztunk, hogy reggel azzal se kelljen foglalkozni. 9 óra körül mi is megérkeztünk a Sárkány nevű „kávézóba” a party helyszínére. A csocsó asztalnál igazi presztizscsatákat vívtak egymással a különböző iskolák delegáltjai, mások az asztaloknál beszélgettek és röhögtek vagy énekeltek. Szóval amilyen zűrösen indult a nap, olyan remekül fejeződött be. Mikor Ádám tanár úr és Csongor is megjöttek gyorsan koccintottunk egyet a kitűnően szerepelő ferences diákokra, miközben felszabadultan és büszkén skandáltuk: „Írország a legnagyobb király!”

Keresztes Dávid

FOTÓINK MEGTEKINTHETŐK AZ ALÁBBI KÉPRE KATTINTVA!

MEP Szeged 2009

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.