Az első napról bizottsági elnökünk tollából

Idén a MEP-en bizottsági elnökként veszek részt, ami úgy gondolom gyökereiben is egy teljesen más feladat. Tavaly képviselőként delegált az iskola és akkor MEP-újoncként nehéz feladatom volt. Ezúttal bátrabban, tapasztaltabban és magabiztosabban érkeztem. Az első fél napi bizottsági ülés után én azt mondom, hogy ez meg is hozta a gyümölcsét. Örülök, mert az eddigi tapasztalataim alapján jobb az idei bizottság, amibe belecsöppentem 🙂 . A legviccesebb az egészben, hogy a tavalyi bizottsági elnököm lett a mostani bizottságomban az egyik hozzám tartozó képviselő. Egyenlőre ennek csak örülni tudok, mert kölcsönösen segítjük egymást.
dsc_0079Delegációnk többi tagja, mint már valószínűleg köztudott, nagyrész MEP “szüzekből” áll. Az esti megbeszélésen az derült ki, hogy mi felkészülten érkeztünk, és az eddigiekben jól szerepeltünk.
A mai napunkról: Reggel hétkor keltünk (mi lányok legalább is). Ezután következett a menzán a reggeli. Az ételre nem panaszkodhatunk bár abban biztos vagyok, hogy a szakácsok a ferences szakács nénik közelébe sem érhetnek 🙂 . A reggeli után következett, hogy a 10 bizottság különböző képviselői először találkoztak ,ez volt a mindig jó hangulatáról híres teambuildig programpont. Erre a legtöbb bizottságot egy szomszédos kollégiumba osztották be, ahol a termekben zajlott a program, bő 2 órán keresztül. Én mindenképpen feldobódtam és azt gondolom, hogy mindenkinek tetszett, ilyenkor ugyanis közösség építő játékokat szoktunk játszani. Nagyon vicces volt és sok mindent megtudhattunk a többiekről 🙂 . Majd következett az ebéd, aminek a belvárosban lévő Gödör éterem volt a helyszíne. Ezután volt egy óra szabadidőnk, mi ezt a bizottságommal további csapat építésre használtuk fel, úgyhogy a többséggel elmentünk egy nagyon hangulatos helyre kávézni és beszélgetni. Szerencsére ez is abszolút jól telt.
ÉÉÉSS jött a várva-várt első biz. ülés!!! Az elején még azt hiszem mindenki izgult -én személy szerint láttam egy két remegő kézmozdulatot a felszólalások alatt- aztán belejött még az is, aki először félve állt neki a feladatnak. A termeink egyrészről nagyon profik és jók voltak, mivel minden terem projektorral, számítógéppel és internet hozzáféréssel volt ellátva. Másrészről pedig tudomásom szerint a legtöbb helyen okozott is nehézséget, hogy az eszközeink hol működtek, hol pedig nem. Ez sokszor inkább vidámságot hozott egyébként, mint bosszúságot. Hatkor lett vége az üléseknek, majd vacsora és ‘szabadfoglalkozás’.
Holnap mindenki korán fog kelni,  mert reggel lesznek a bizottsági ülések előtt az angol tesztek. Nagyon nehéz lesz holnap, mindenkinek szüksége lesz az erejére. Ezennel le is zárnám itt. Köszönöm a szót! 🙂 Mindenkinek további jó munkát 🙂

Kelemen Zsófia

FOTÓINK MEGTEKINTHETŐK AZ ALÁBBI KÉPRE KATTINTVA!

MEP Szeged 2009

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.