Előszó

Erőss Zsolt, Klein Dávid, Mécs László a ma is hegyet mászó büszkeségei a nemzetnek. Sport és életmódmagazinok kedvelt riportalanyai ők. Gyermekkori álmaikat váltják, valóra midőn felérnek egy-egy 7000 méter feletti csúcsra, és mi irigyeljük őket, pedig számtalanszor élnek meg kudarcot is, ahhoz, hogy végre elérjenek a csúcsra. A sikertelen kísérletek, a szenvedéssel teli utak persze nem témái a médiának, pedig a két dolog összetartozik. Nincs siker kudarc nélkül, nincs öröm szenvedés nélkül, ahogy hegy sincs völgy nélkül. Azt mondják a hozzáértők, pokolra kell néha szállnunk, hogy értékelni tudjuk a mennyországot, akár itt a földön is.

Milán atyát rég ismerem, mint a túrázás és a hegymászás szerelmesét. Régi álma egy 7000-es meghódítása. Erre a Pamír béli Lenin-csúcsot nézte ki magának, ahogy mondja technikailag talán könnyebb a mászás oda, mint a többire. Könnyebb, persze ez erősen relatív dolog. Nekem, nekünk földi halandóknak egy alpi 1000-es is nehéznek tűnhet, ám a hallhatatlanságért kockáztatni kell. Irigylem egy kicsit bátorságáért, de példa is számomra. Az ember igen is valósítsa meg álmait, akkor lesz igazán boldog, és hogy ezért rizikót vállal, ráadásul szenved is, tudomásul kell venni, de talán jól is van ez, így tudjuk csak igazán értékelni elért eredményeinket.

A Hírbarát megszerezte Milán atya úti beszámolóját, fogadjátok ezt is és a természetesen a többi írásunkat is szeretettel:

P. Andor Károly OFM

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.