,,Kapni jó, de adni még jobb”

Ezt a közhelynek hangzó megállapítást sokszor hallhatjuk, főleg így Advent idején. Azonban ha belegondolunk, nagy igazság van ebben a mondatban.

Az emberek többsége vásárol, és közben azon gondolkozik, mivel örvendeztetheti meg szeretteit, nem pedig azon tűnődik naphosszat, hogy vajon ő mit fog kapni. Mindenki azt a pillanatot várja, amikor kibontják az általa gondosan becsomagolt ajándékokat, és mosoly látszik a megajándékozottak arcán.

Rengeteg olyan egyedül álló ember, és család van, akiknek nélkülözniük kell, és ezt karácsony idején a legnehezebb elviselni. Mert egy gyermek számára a karácsony a fa alatt lévő ajándékok mohó kicsomagolását jelenti.

Nem szabad azt hinnünk, hogy rajtuk segíteni csak mások feladata. Mi is sokat tehetünk azért, hogy szebbé varázsoljuk embertársaink ünnepét.

Iskolánkban is számos lehetőség van arra, hogy egy kis idő és energia befektetésével, nagyon sok jót tegyünk. Részt lehet venni egy gyűjtési akcióban, amit a Máltai Szeretetszolgálat szervez rászoruló családok megsegítésére. Erre Szakács Áron tanár úrnál lehet jelentkezni. Továbbá Jakab Zsuzsanna tanárnő plakátokat helyezett ki az iskolában, melyeken gyűjtést hirdet. Károly atya egy beteg barátjának mindössze egy levél megírásával is boldogabbá tehetjük nem csak a karácsonyát, hanem a következő éveit is, mert számára ez az apró gesztus már pár évvel ezelőtt nagy boldogságot okozott.

Járjunk nyitott szemmel! Rengeteg mód és lehetőség van, csak meg kell találni azokat. Így nem csak másoknak okozunk boldogságot, hanem a saját Adventünket is tartalmasabbá tehetjük.

 Ahogy egy karácsonyi lelkigyakorlaton hallhattuk:,,Amilyen az Advented, olyan  lesz a Karácsonyod!”

Áldott Karácsonyt kívánok mindenkinek!

Ostoróczky Nóra

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.